Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2008

ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ


Με αφορμή, την ανακήρυξη του 2008 ως «έτος πρόληψης», η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος αφιερώνει την φετινή, 5η συνεχόμενη διοργάνωση εορτασμού της «Ημέρας της ιδιωτικής ασφάλισης», στην Πρόληψη. Για το λόγο αυτό ο ίδιος 0... Πρόλι, η μασκότ της σχετικής καμπάνιας, "τρέχει" ήδη στην τηλεόραση, στον σχετικό διαφημιστικό χρόνο που έχει αγορασθεί για τον ιερό αυτό σκοπό. Μάλιστα, ενδιαφέροντα στοιχεία παρουσιάζει η σχετική έρευνα, που διεξήχθη για πρώτη φορά στην Ελλάδα, για την πρόληψη, από την εταιρία ερευνών "Marc". Πρέπει όλοι μας να γνωρίζουμε ότι ο χρόνος για διαφήμιση στοιχίζει πολύ ακριβά, αλλά αυτή τη φορά η Ε.Α.Ε.Ε, έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο στην κοινωνία μας. Το πρόσωπο που όλοι θέλουμε να έχει αυτή η συγκεκριμένη ένωση και δεν είναι άλλο, από αυτό, της εκπαίδευσης για όλους, σε θέματα που αφορούν την Ζωή μας και τους κινδύνους της καθημερινότητας. Τώρα όσον αφορά το φετινό συνέδριο, αυτό έχει το εξής θέμα:


"Η Ασφάλιση καλύπτει τους κινδύνους, η πρόληψη τους εξουτερώνει".

Σ ο φ ό ν, και θα έπρεπε να ισχύει για όλους μας.
Η συμμετοχή, όπως κάθε χρόνο αναμένεται να είναι σημαντική, θέλω να πιστεύω, την δε εκδήλωση θα τιμήσουν Υπουργοί, Βουλευτές, Ευρωβουλευτές, Οικονομικοί παράγοντες, Εκπρόσωποι των παραγωγικών τάξεων και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης της χώρας μας.
Το Πρόγραμμα περιλαμβάνει εισηγήσεις σε θέματα «Πρόληψης» σε τρεις βασικούς τομείς:
«Οδική Ασφάλεια», «Υγεία» και «Περιουσία».
Οι ενέργειες της ΕΑΕΕ, που έχουν ήδη ξεκινήσει και θα κορυφωθούν στις 11 Νοεμβρίου 2008, "Ημέρα Ιδιωτικής Ασφάλισης", είναι οι εξής:
  • Εκτεταμένη διαφημιστική προβολή μηνυμάτων πρόληψης και σχετικό υλικό. Η εκστρατεία εκτός των άλλων, θα κινηθεί επίσης στο internet και στα έντυπα μέσα.
  • Παραγωγή εκπαιδευτικού σε θέματα Πρόληψης DVD.
  • Οργάνωση ειδικών εκδηλώσεων στην περιφέρεια με θέμα την Πρόληψη, με προβολή σχετικού οπτικοακουστικού υλικού.
  • Τακτική αποστολή σχετικού υλικού στις μεγάλες εφημερίδες της περιφέρειας.
  • Έρευνα κοινής γνώμης.
  • Διανομή τεσσάρων «Δεκαλόγων», με σκίτσα του Βασίλη Μητρόπουλου, για την πρόληψη και ειδικότερα για τους τομείς της υγείας, της περιουσίας, και των τροχαίων ατυχημάτων, αυτοκινήτων και δικύκλων.

Υπάρχει όμως ένα θέμα, πάρα πολύ σοβαρό κατά την ταπεινή μου άποψη, που η ΕΑΕΕ δεν το "κινεί" καθόλου στις σχετικές ενέργειές της, τουλάχιστον για φέτος, που είναι και επίκαιρο. Φυσικά δεν είναι άλλο από, το φλέγον ζήτημα της Σύνταξης. Τα ερωτήματα που τίθενται, αμείλικτα και δεν περιμένουν, είναι τα εξής:


  1. Εάν δεν ευαισθητοποιηθεί ο Πολίτης για το ζήτημα της αυριανής του σύνταξης σήμερα, πότε θα ενεργοποιηθεί; Στα 62, ή στα 65 του χρόνια; Τότε που θα τον καλέσει το Δημόσιο σύστημα ασφάλισης, εάν ακόμη έχει καταφέρει να μείνει εντός εργασίας, υγιής και παραγωγικός, για να του δοθεί η πενιχρή Εθνική σύνταξη των 400 ή των 500 Ευρώ;

  2. Εάν από σήμερα, από χθές μάλιστα, δεν μάθουμε όλοι μας να αποταμιεύουμε χρήματα σε εγγυημένα προγράμματα σύνταξης, για οποιαδήποτε ανάγκη (συμπλήρωση της δημόσιας σύνταξης, έντοκα αποταμιευμένα χρήματα για μια ώρα ύψιστης ανάγκης μέσω της δυνατότητας μερικής εξαγοράς ενός συμβολαίου, κλπ), τότε πότε θα μάθουμε, ώστε να προλάβουμε να μεταφέρουμε αυτή την γνώση και στα παιδιά μας;

  3. Εάν έστω και σήμερα, δεν μας αφορά ότι, ένα Δημόσιο και καταχρεωμένο σύστημα ασφάλισης, δεν δύναται να μας εξασφαλίσει στα γηρατειά μας, το υπέρτατο αγαθό, που είναι η σύνταξη, αναλογικά φυσικά με τις συνθήκες διαβίωσης και τις απαιτήσεις που έχουμε διαμορφώσει, τότε πότε θα μας αφορά; Στα 68 ή στα 70 μας χρόνια;

Πιστεύω ότι ο συνετός Πολίτης πρέπει να αναλάβει το μερίδιο της ατομικής του τουλάχιστον ευθύνης τώρα, να αφιερώσει 45 λεπτά από τον χρόνο του και να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με έναν επαγγελματία Ασφαλιστικό Σύμβουλο, να συζητήσουν για το πως θα επιλυθούν τα πιθανά προβλήματα του στο μέλλον, να επιλέξει μια φερέγγυα, δυνατή και αποτελεσματική εταιρεία Ιδιωτικής ασφάλισης, ώστε να κοιμάται ήσυχος για το αύριο του.

Για πληροφορίες σχετικά: http://user.eportal.gr/papageorgiouioannis/







Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2008

Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ & ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ "ΠΑΖΑΡΙ"!


Η Ευρωπαϊκή Ασφαλιστική Αγορά σε αριθμούς

Πολύ μικρή υπήρξε η διαφορά των συνολικών εγγεγραμμένων ασφαλίστρων στην Ευρωπαϊκή Ένωση μεταξύ του 2006 και 2007. Το 2007 το σύνολο των ασφαλίστρων Ζωής και Ζημιών ήταν €1,110 τρις ενώ το 2006 €1,086 τρις. Μόλις 24 εκατομμύρια Ευρώ περισσότερα, εκ των οποίων τα 14,4 εκατομμύρια Ευρώ ήταν από τον κλάδο Ζωής και τα 9,7 εκατομμύρια Ευρώ από τον κλάδο Ζημιών. Οι πίνακες είναι ενδεικτικοί.
Το σχετικό Ελληνικό "παζάρι" έχει ως εξής:
Η Ελληνική Ασφαλιστική αγορά επισήμως, βρίσκεται στο έτος 2005 (στοιχεία Υπουργείου Ανάπτυξης), όπου σταμάτησαν οι ασφαλιστικές εργασίες κατά το αρμόδιο Υπουργείο στην Ελλάδα!!! και συνεπώς, δεν μπορεί να έχει στοιχεία για τα επόμενα έτη.
Να λάβουμε το κράτος σοβαρά υπόψη μας;
Μετά και από τα προαναφερθέντα, θέλουμε να μιλάμε για εποπτεία ασφαλιστικών επιχειρήσεων στη χώρα μας και τέτοια όμορφα και συνετά πράγματα, αλλά δεν γνωρίζουμε ως Πολιτεία πόσα ασφάλιστρα έχει ο κλάδος το έτος 2006!!!. Παρόλα αυτά όμως οι "κακοί" και "αντιεπαγγελματίες" Ασφαλιστικοί Σύμβουλοι υποχρεούνται από το νόμο από το ίδιο έτος, το 2006, να έχουν πλήρη ασφαλιστική κάλυψη για την αστική τους ευθύνη έναντι των πελατών τους (σελίδα 4, παράγραφος στ, του σχετικού προεδρικού διατάγματος υπ' αριθμ. 190, αρ. φύλλου 196, 14-09-2006).
Να σημειώσω εδώ ότι, όχι μόνο είναι υποχρεωτική αυτή η κάλυψη και καλώς επιτέλους έγινε, αλλά δεν μπορεί κανένας Ασφαλιστικός Σύμβουλος να ανανεώσει την άδειά του για το προσεχές έτος, το 2009, από τα θεσπισμένα όργανα του Κράτους, το οποίο έχει στοιχεία για τις εταιρείες που λειτουργούσαν το έτος 2003!!!.
Κανένα άλλο σχόλιο για την Ευρωπαϊκή μας ταυτότητα.

Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2008

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ





Πρωτοποριακό Πρόγραμμα Υγείας από την ALICO

“ALICO EXTRA MED”

Έχοντας πάντα σαν στόχο την ουσιαστική προστασία των ασφαλισμένων μέσα από την παροχή αξιόπιστων και ολοκληρωμένων λύσεων στον τομέα της Υγείας, η ALICO δημιούργησε ένα νέο πρωτοποριακό πρόγραμμα, το ALICO EXTRA MED.
Το ALICO EXTRA MED είναι ένα « κεφάλαιο » προστασίας που ενισχύει οικονομικά τον ασφαλισμένο σε περίπτωση διάγνωσης μιας από τις 31 σοβαρές παθήσεις, 1!!! μόλις μήνα μετά την διάγνωση, με εφάπαξ αποζημίωση έως και 100.000€.

Ο ασφαλισμένος διαχειρίζεται το κεφάλαιο του ALICO EXTRA MED κατά βούληση, χωρίς να απαιτείται νοσηλεία ή παραστατικά εξόδων, σε περίπτωση που διαγνωστεί μια από τις 31 σοβαρότερες παθήσεις που απειλούν τον σύγχρονο άνθρωπο (καρδιακές παθήσεις, καρκίνος, Alzheimer’s, Parkinson’s, εγκεφαλικό επεισόδιο, καρδιακή προσβολή, χειρουργική επέμβαση αορτοστεφανιαίας παράκαμψης, χειρουργική επέμβαση καρδιακής βαλβίδας, χειρουργική επέμβαση αορτής, άλλη σοβαρή στεφανιαία νόσος, προϊούσα σκληροδερμία, νεφρική ανεπάρκεια, απλαστική αναιμία, πνευμονική νόσος σε τελικό στάδιο, ηπατική ανεπάρκεια σε τελικό στάδιο, κώμα, κώφωση (απώλεια ακοής), τύφλωση, απώλεια της φωνής, σημαντικά εγκαύματα, μεταμόσχευση σημαντικού οργάνου ή μυελού των οστών, σκλήρυνση κατά πλάκας, πολιομυελίτιδα, βακτηριακή μηνιγγίτιδα, σοβαρή άνοια, κεραυνοβόλος ηπατίτιδα, παράλυση -απώλεια της χρήσης των άκρων-, πρωτοπαθής πνευμονική υπέρταση, καλοήθης όγκος εγκεφάλου, εγκεφαλίτιδα, μείζον τραύμα κεφαλής, σύνδρομο απαντητικού αρνητισμού, συστηματικός ερυθηματώδης λύκος με νεφρίτιδα του λύκου).

Έτσι, με ένα άμεσα διαθέσιμο κεφάλαιο, ο ασθενής μπορεί αφενός μεν να αξιοποιήσει αμέσως τα πιο σύγχρονα και εξελιγμένα ιατρικά και θεραπευτικά μέσα παγκοσμίως, αφετέρου δε, να υποστηρίζει αποτελεσματικά τις αυξημένες οικονομικές ανάγκες της καθημερινότητας, διασφαλίζοντας καλύτερες συνθήκες και υποστηρίζοντας έτσι αποτελεσματικότερα το πρόβλημα της υγείας του.
Με το ALICO EXTRA MED, το οποίο έρχεται να προστεθεί, στην οικογένεια των ιδιαίτερα επιτυχημένων προγραμμάτων στην Ελλάδα, ALICO MEDIGUARD, ALICO MEDIPLAN και ALICO MEDICARE, η ALICO προσφέρει ουσιαστικές και πλήρεις λύσεις στον τομέα της υγείας.

Το πρόγραμμα στοχεύει στην αποτελεσματική αντιμετώπιση της ακόλουθης ερώτησης:


«τι θα γίνει εάν;»


Πρέπει να γνωρίζουμε ότι με βάση τα στατιστικά στοιχεία της ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ, 2.036.000 συμπολίτες μας νοσηλεύονται κάθε χρόνο, για διάφορες αιτίες. Ειδικότερα πάνω από 500.000 νοσηλεύονται για σοβαρές αιτίες (καρδιά, καρκίνο, εγκεφαλικά κτλ). Μια σοβαρή βλάβη της Υγείας, αποτελεί έναν, από τους κυριότερους παράγοντες «πτώχευσης» ενός νοικοκυριού στη χώρα μας.


Υπάρχουν δυο τρόποι για να αντιμετωπισθεί αποτελεσματικά ο οικονομικός μαρασμός, μιας τέτοιας πολύ δύσκολης κατάστασης. Ο πρώτος είναι να έχει κάποιος "προνοήσει", ώστε να έχει αρκετά χρήματα αποταμιευμένα για μια ανάλογη περίπτωση, όποτε παρουσιασθεί και να εύχεται, να μην υπάρχει συνέχεια.

Ο δεύτερος είναι να έχει προνοήσει, επιλέγοντας σοφά κάποιον άλλο να πληρώσει για αυτόν, όπως μία τέτοιας ποιότητας ασφαλιστική εταιρεία διεθνούς κύρους, αξιοποιώντας με αποδοτικό και αποτελεσματικό τρόπο, τις δικές του οικονομίες.

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε:
http://user.eportal.gr/papageorgiouioannis/