Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

ALICO: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΧΡΗΣΗΣ 2009


Επειδή λοιπόν υπάρχει κρίση... ας δούμε μαζί τι κατάφερε να επιτύχει για το έτος 2009 η κορυφαία Ασφαλιστική εταιρεία στην Ελλάδα και μία εκ των ισχυρότερων ασφαλιστικών εταιρειών στον κόσμο... όσον αφορά τα κεφάλαια, την αποδοτικότητα και την απόδοση παροχών υπέρ των ασφαλισμένους της.

Θέμα 1°: Περισσότερα από 296 εκατομμύρια€ η παραγωγή ασφαλίστρων για το οικονομικό έτος 2009!!!

Άλλη μια επιτυχημένη περίοδο αποτέλεσε για την Alico η χρονιά που μας πέρασε, με την παραγωγή ασφαλίστρων να ανέρχεται σε 296.246.489€. Η επίδοση αυτή αποτελεί συνέχεια των αντίστοιχων αποτελεσμάτων που κάθε χρόνο επιτυγχάνει η εταιρεία, η οποία κατέχει σταθερά τις κορυφαίες θέσεις στους τομείς που χαρακτηρίζουν το έργο μιας ασφαλιστικής εταιρείας Ζωής.

Σημαντικό ρόλο στα επιτυχημένα αποτελέσματα της εταιρείας είχε και ο κλάδος ομαδικών ασφαλίσεων Ζωής, Υγείας και Συνταξιοδοτικών προγραμμάτων, ο οποίος εμφανίζει ιδιαίτερη αύξηση, τόσο σε ασφάλιστρα όσο και σε νέες συνεργασίες.

Σε δήλωσή του, ο κ. Δημήτρης Μαζαράκης, Chief Sales & Marketing Officer, αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:

“Η παραγωγή ασφαλίστρων, η οποία ξεπέρασε τα 296 εκατομμύρια€, αποτελεί ασφαλώς μια καλή επίδοση, η οποία αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία, καθώς επιτεύχθηκε σε ένα περιβάλλον που χαρακτηρίζεται δύσκολο. Ταυτόχρονα, όμως, γίνεται φανερό ότι το περιβάλλον αυτό δίνει τη δυνατότητα στην Alico, μια εταιρεία με υγιείς βάσεις, υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού, σωστή οργάνωση και την απαραίτητη εμπειρία και τεχνογνωσία να διακριθεί.

Πέραν όμως από τους αριθμούς, η παραπάνω επίδοση υπογραμμίζει την εμπιστοσύνη με την οποία περιβάλλει την εταιρεία η Ελληνική αγορά. Ενδεικτική αυτής της εμπιστοσύνης είναι και η προτίμηση της επιχειρηματικής κοινότητας, καθώς η μεγάλη πλειοψηφία των μεγαλύτερων και πιο επιτυχημένων εταιριών, με αξιοκρατικά κριτήρια, εμπιστεύονται την Alico για την εξασφάλιση των υπαλλήλων τους.

Η ισχυρή οικονομική βάση, όπως αυτή αποτυπώνεται από το σύνολο του ενεργητικού της εταιρίας και το ύψος των ιδίων κεφαλαίων, τα οποία είναι διαχρονικά σχεδόν τριπλάσια από το απαιτούμενο από το νόμο περιθώριο φερεγγυότητας, οι υψηλές αποδόσεις του προϊόντος υπεραπόδοσης μαθηματικών αποθεμάτων (Π.Υ.Μ.Α.), που επιτυγχάνει σταθερά η εταιρεία, η άμεση καταβολή των παροχών καθώς και ο επαγγελματισμός των ανθρώπων μας, είναι μερικοί μόνον από τους λόγους για τους οποίους η Alico έχει κατακτήσει την εμπιστοσύνη της αγοράς.

Κοιτάζοντας με σιγουριά προς το μέλλον και έχοντας ως πρωταρχικό μας μέλημα την διαχρονική εξασφάλιση των ασφαλισμένων και των συνεργατών μας, το 2010 στοχεύουμε να συνεχίσουμε την ανοδική μας πορεία αξιοποιώντας όλα τα δίκτυα διανομής που διαθέτει σήμερα η εταιρεία. Ιδιαίτερα για το Agency, το οποίο θα συνεχίσει να αποτελεί τον κεντρικό άξονα ανάπτυξης της εταιρείας μας, κύριος στόχος μας θα είναι η περαιτέρω υποστήριξη και ευημερία των συνεργατών μας, καθώς και η διεύρυνσή του με αξιόλογους νέους συνεργάτες.

Τα στοιχεία που έχω στη διάθεσή μου επιβεβαιώνουν ότι το 2010 ξεκίνησε πολύ δυναμικά και με βάση τη σωστή δουλειά που γίνεται σε όλους τους τομείς της εταιρείας, είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος ότι η χρονιά που μόλις ξεκίνησε θα είναι για την Alico εξαιρετική”.

Θέμα 2°: Η συνολική απόδοση για το έτος 2009 των συνταξιοδοτικών συμβολαίων της Alico, με εγγυημένο επιτόκιο 3,35%, ανήλθε στο εντυπωσιακό πράγματι για τέτοιου είδους αποταμιεύσεις 4,61%!!!. Δηλαδή, 1,26% περισσότερο από όσο εγγυήθηκε και βέβαια σαφώς πολλαπλάσια απόδοση από αυτή που δίνουν οι τράπεζες σήμερα στην χώρα μας για τις καταθέσεις ταμιευτηρίου..

Για άλλη μια χρονιά συνεπώς η Alico επέτυχε ιδιαίτερα υψηλές αποδόσεις για λογαριασμό των ασφαλισμένων της που είναι κάτοχοι συνταξιοδοτικών ή αποταμιευτικών προγραμμάτων με εγγυημένο επιτόκιο για όλη τη διάρκεια ισχύος τους.

Πιο αναλυτικά, κατά το προηγούμενο έτος, η εταιρία, επενδύοντας τα μαθηματικά αποθέματα των συμβολαίων με συμμετοχή στο προϊόν υπεραπόδοσης μαθηματικών αποθεμάτων (Π.Υ.Μ.Α.), επέτυχε συνολική απόδοση 4,61% για τα ατομικά συμβόλαια Ζωής, 5% για τα παλαιά ατομικά συνταξιοδοτικά συμβόλαια, ενώ η απόδοση των ομαδικών συνταξιοδοτικών συμβολαίων ανέρχεται σε 4,75%.

Στο ασταθές περιβάλλον που ζούμε σήμερα δεν υπάρχει μεγαλύτερη επένδυση από αυτή που λέγεται πρόνοια και αποφασιστικότητα Το λέω αυτό, επειδή ναι μεν σήμερα η εταιρεία επέτυχε αυτό το υψηλότατο επιτόκιο (4,61%), αλλά κάποιος που είχε την πρόνοια να έχει στη κατοχή του και παλαιότερα συμβόλαια, ακολουθώντας τη φιλοσοφία της συνεχούς αναβάθμισής τους, απολαμβάνει σήμερα επιτόκιο 5% για τα παλαιότερα συμβόλαιά του και φυσικά μέχρι τη λήξη των προγραμμάτων αυτών!!!.

Ποιος ξέρει... μπορεί στο μέλλον τα επιτόκια να ανεβούν περισσότερο από ότι είναι σήμερα, οπότε για κάποιον που είναι αναβλητικός στη ζωή του να είναι αυτός ο λόγος καθυστέρησης των αποφάσεών του. Αν όμως τα επιτόκια είναι μηδενικά, ολοστρόγγυλα σαν κουλουράκια, τότε ποιος είναι ο έξυπνος;;; Αυτός που είχε την πρόνοια και την αποφασιστικότητα σήμερα να αποταμιεύσει με εγγυημένο επιτόκιο 3,35%, μέχρι τη λήξη του προγράμματος του και να κάνει τις όποιες αναβαθμίσεις του στο μέλλον ή αυτός που τότε θα κάνει τον "πυροσβέστη", για να σβήσει τα αποκαΐδια των ονείρων του;;;