Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ALICO





08/03/10

Συμφωνία για την εξαγορά της Alico από την MetLife.

Ανακοινώθηκε σήμερα η υπογραφή οριστικής συμφωνίας ανάμεσα στην AIG και την MetLife, βάσει της οποίας η τελευταία θα εξαγοράσει την Alico (American Life Insurance Company) μια από τις μεγαλύτερες διεθνείς ασφαλιστικές εταιρίες Ζωής, έναντι ποσού της τάξεως των 15,5 δις $. Πρόκειται για μία σημαντική εξέλιξη, η οποία ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της Alico, ενώ οι σχετικές διεργασίες αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους. Η Alico, η οποία ιδρύθηκε το 1921, είναι μια κορυφαία διεθνής ασφαλιστική εταιρία Ζωής που διαθέτει ατομικά και ομαδικά προγράμματα ασφάλισης Ζωής, προσωπικών ατυχημάτων και Υγείας, Συνταξιοδοτικά προγράμματα, καθώς επίσης και επενδυτικές λύσεις διαχείρισης περιουσίας σε ιδιώτες και επιχειρήσεις Η εταιρία έχει 12.500 εργαζόμενους σε περισσότερες από 50 χώρες, καθώς και 20 εκατομμύρια ασφαλισμένους παγκοσμίως.

Το 2008, η Alico είχε Συνολικά Έσοδα 32,3 δις
$ και λειτουργικά έσοδα μετά τους φόρους ύψους 1,3 δις $. Στις 31 Δεκεμβρίου 2008, η Alico διέθετε Κεφάλαια υπό Διαχείριση ύψους 89 δις $. Εχοντας κατακτήσει την εμπιστοσύνη της αγοράς με το κύρος, την ισχυρή οικονομική της βάση και το μοναδικό επίπεδο υπηρεσιών που παρέχει, η Alico πρόκειται τώρα να αποτελέσει μέρος ενός ακόμη ισχυρότερου οργανισμού, της MetLife Inc., η οποία με έδρα τις Η.Π.Α. διαγράφει εδώ και 140 χρόνια μια εξαιρετικά επιτυχημένη πορεία στην ασφαλιστική αγορά, διαθέτοντας ισχυρή οικονομική βάση και υψηλούς δείκτες αξιολόγησης της οικονομικής της ισχύος και της πιστοληπτικής της ικανότητας. H ΜetLife αξιολογείται σήμερα με AA- από την Standard & Poor’s και με Aa3 από την Moody’s.

Η MetLife Inc. είναι ένας κορυφαίος ασφαλιστικός οργανισμός στους τομείς των ατομικών και ομαδικών ασφαλίσεων καθώς και των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, με επιχειρήσεις στις ΗΠΑ, την Λατινική Αμερική, την Ευρώπη και την Ασία. Η MetLife εξυπηρετεί περισσότερους από 70 εκατομμύρια ασφαλισμένους και είναι η μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρία Ζωής στις ΗΠΑ, με βάση το χαρτοφυλάκιο συμβολαίων Ζωής σε ισχύ. Η Alico και η MetLife μαζί θα δημιουργήσουν έναν παγκόσμιο οργανισμό που θα δραστηριοποιείται σε 60 και πλέον χώρες, στις οποίες ζει περίπου το 75% του παγκόσμιου πληθυσμού. Ο διεθνής οργανισμός που θα δημιουργηθεί θα αποτελέσει μία από τις κορυφαίες εταιρίες ασφαλιστικών και επενδυτικών προγραμμάτων στον κόσμο.

Η Alico, συνεχίζει την ηγετική της παρουσία και στην Ελληνική ασφαλιστική αγορά, με μια εξαιρετικά ισχυρή οικονομική βάση, ανθρώπινο δυναμικό υψηλού επαγγελματικού επιπέδου, μοναδική διεθνή τεχνογνωσία στον σχεδιασμό ασφαλιστικών προγραμμάτων, ενώ διαθέτει Ίδια Κεφάλαια σχεδόν τριπλάσια από το απαιτούμενο από το νόμο Περιθώριο Φερεγγυότητας, γεγονός που διασφαλίζει πλήρως τους ασφαλισμένους της.