Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Ανδρέας Βασιλείου.... Ο άξια βραβευμένος με το ΑΕΘΛΟΝ!!!

Ανδρέας Βασιλείου
Επειδή στη ζωή αυτή τελικά το μόνο που αξίζει , είναι ο τρόπος με τον οποίο οι άνθρωποι που δεν ανήκουν στη δική σου στενή επαγγελματική ομάδα, κρίνουν την επαγγελματική σου καριέρα, ας δούμε μαζί την άποψη που έχει για το πρόεδρο της METLIFE ALICO, κο Ανδρέα Βασιλείου, το έγκυρο περιοδικό του ασφαλιστικού κλάδου Nextdeal.gr, μέσω του εκδότη του,  κου Ευάγγελου Σπύρου.

οοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοο

Ο Ανδρέας Βασιλείου δικαιούται το ΑΕΘΛΟΝ! (άεθλον= βραβείο, έπαινος, έπαθλο). Μέσα από τα δρώμενα της τελευταίας τριετίας στην Ελληνική ασφαλιστική αγορά αποδείχτηκε ότι κυβερνά και βασιλεύει στην κορυφή της ο Ανδρέας Βασιλείου της METLIFE ALICO, περιφερειακός Δ/ντής για την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη. Η AMERICAN LIFE, ιδρύθηκε το 1921 και σαν υποκατάστημα ήρθε στην Ελλάδα το 1964, ώστε να δραστηριοποιηθεί στον κλάδο ζωής και υγείας. Εισήγαγε νέα συστήματα Πωλήσεων και αμοιβών και για 46 συνεχή χρόνια προσέφερε ποιοτικό ασφαλιστικό έργο στον Έλληνα καταναλωτή ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΕΙ και χωρίς να κάνει χρήση της πλεονεκτικής της θέσεως.

Η ελληνική αγορά ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ανθρώπους της ALICO σαν ζύμη για να «ζυμώσει» το νέο ψωμί κάθε εταιρείας. Η INTERAMERICAN την πρώτη υπό το Δ. Κοντομηνά  ομάδα της την απέσπασε από την ALICO (ως ασφαλιστής της ALICO και αυτός ο ίδιος τότε),
όπως και η NN (ING) και η ΕΘΝΙΚΗ και η ΑΣΠΙΔΑ για να «στήσουν» το πολύπαθο AGENCY.

Η ALICO δεν πρόδωσε ποτέ το ΔΙΚΤΥΟ AGENCY

Η ALICO έδινε πάντα τις καλύτερες αποδόσεις στον πελάτη και τις καλύτερες αποζημιώσεις. 

Η ALICO είχε και ΚΡΑΤΗΣΕ αρχές που τις μεταλαμπάδευσε σ’ όλη την Ελληνική αγορά αλλά και στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη και στην Κύπρο. 

Η ALICO δεν μετείχε στο «φαγοπότι» της διάλυσης της "ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ".

Η ALICO είχε πάντα γερά οικονομικά στοιχεία ως εταιρεία γι’ αυτό και στη κρίση δεν ταρακουνήθηκε, ούτε απ’ την ίδια τη κρίση, ούτε απ’ τους μετόχους, αλλά ούτε και απ’ τους ανταγωνιστές.

Έτσι ο Κύπριος Ανδρέας Βασιλείου, ο γεννημένος το 1949 στη Λευκωσία, με νομικές σπουδές σε Αθήνα και Λονδίνο αφού έκανε μια «προπόνηση» ασφαλιστικής εργασίας στην ΗΛΙΟΣ ΑΑΕ (1975-79) πέρασε στην ALICO το 1979 και τιμώντας όλες τις ιεραρχίες έφθασε στην κορυφή. Έγινε βασιλεύτατος, ο κατ’ εξοχήν δηλαδή βασιλεύς της ALICO και βασιλεύει, δηλαδή κυβερνά την εταιρεία του ΕΠΙΤΥΧΩΣ και ως επικεφαλής τέτοιας εταιρείας βασιλεύει κατ’ επέκταση και στην αγορά μας.

Η ALICO από 1.11.2010 έγινε METLIFE ALICO μετά την εξαγορά της από τη METLIFE στοχεύοντας στο μεγάλωμα του  μεριδίου της (σήμερα έχει το 13% της Ελληνικής αγοράς) και των κερδών της (το πρώτο εξάμηνο του 2010 συνολικά κέρδη στα 14,5 εκ. ευρώ όταν όλη η ασφαλιστική αγορά είχει 4,5 εκ. ευρώ!!!) όπως παρατηρεί το περιοδικό "Ασφαλιστική Αγορά" στον ιστότοπό του http://www.aagora.gr/ClientFiles/apotelesmata.pdf.

Ο κ. Α. Βασιλείου όρθωσε το ανάστημά του απέναντι στα ήκιστα κολακευτικά που συμβαίνουν στην ελληνική αγορά:

  • Διαφώνησε με τις πρακτικές του Εγγυητικού κεφαλαίου Ζωής θεωρώντας τις ηθικά απαράδεκτες και εξοντωτικές για τον κλάδο και δεν αποκλείει έννομη προσφυγή ή ακόμα και μεταφορά ΕΚΤΟΣ Ελλάδος αρμοδιοτήτων της ALICO.
  • Στην πράξη ΕΝΑΝΤΙΩΘΗΚΕ με την «αλλοίωση» που συντελείται στην ασφαλιστική αγορά, της ασφαλιστικής πρακτικής και επιστήμης πάνω στα δίκτυα Agency, στα συνταξιοδοτικά προγράμματα και τα συμβόλαια υγείας μονοετούς διάρκειας.
Στην ελληνική αγορά παρατηρείται το φαινόμενο να θέλουν οι πελάτες συμβόλαια για ασφαλιστική κάλυψη και οι εταιρείες να επιμένουν σε συνταξιοδοτικά. Συρρικνώνονται οι πωλήσεις του κλάδου ζωής και κάποιοι ακυρώνουν (με εντολή εταιρείας) παραδοσιακά συμβόλαια υγείας να τα μετατρέψουν σε νέα ετήσια. Από αυτές τις πρακτικές η ALICO έμεινε μακριά και συνετή. Όχι όπως  έκαναν διάφορες άλλες εταιρίες το 1990 με τις κάρτες νοσηλείας και ακόμη ενωρίτερα το 1980 με τα μερίσματα.

Κάποιοι θέλουν να πείσουν το κοινό ότι είναι «τέλος εποχής για τις εγγυημένες αποδόσεις των αποταμιευτικών προγραμμάτων και τα ισόβια νοσοκομειακά προγράμματα»… (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)… Δηλαδή «σβήνουν οι ασφάλειες»;
Όλοι κάνουν εξυγίανση χαρτοφυλακίου και ασφαλιστών όπως γράφουν «ακροθιγώς» χωρίς πολλές λεπτομέρειες κάποιοι ενημερωτές. Δηλαδή ήταν άρρωστοι;
Άλλοι εγκαταλείπουν τα δίκτυα, άλλοι εγκαταλείπουν τα προϊόντα τους και άλλοι στέλνουν τους ανθρώπους τους να πουλήσουν… άλλων εταιρειών προϊόντα. Τρέλα!
Άλλοι «χρυσοπληρώνουν» (δεν το πιστεύουμε!) θέσεις σε συνέδρια για να τους ακούσει το ίδιο… το δίκτυό τους με υποχρεωτική προσέλευση! Περιμένουν κύρος μην και δεν τους ακούσουν 70-100 άνθρωποι (οι μισοί δικοί τους) .
Άλλοι κάνουν εκστρατείες για να περάσουν το μήνυμα ότι τα δίκτυα μεταλλάσσονται και ότι το συναίσθημα των ασφαλιστών τελείωσε. «Πρέπει να πηγαίνουν ψυχροί»;

Κακόηχη και η λέξη μετάλλαξη. Μου θυμίζει «μετάσταση». Ήταν σε άρρωστο οργανισμό και τώρα κάνουν μετάσταση και πάνε αλλού σε άλλο οργανισμό ή στον ίδιο; «Κακοί» ως Agency «καλοί» ως πράκτορες; Πού τα λέτε αυτά «ψευδοπροφήτες»; 

Συμφωνεί και η κ. Γρυπάρη μου είπε κάποιος. Δηλαδή θα φύγει απ’ την καρέκλα της προέδρου και θα γίνει «πράκτωρ»; Τα ίδια μας λένε και στο ΣΕΜΑ. Εκεί να δείτε μεταλλάξεις και μεταστάσεις. Ας ψάξει η ΕΠΕΙΑ λίγο να δει γιατί ο Πρόεδρος του ΣΕΜΑ επιτρέπει να γράφονται αναληθή στοιχεία για τον αριθμό των δικτύων του ΣΕΜΑ; 

Πόσοι είναι Μεσίτες ανεξάρτητοι, με τα προσόντα του νόμου; Γιατί ο υπεύθυνος επικοινωνίας του ΣΕΜΑ δε διορθώνει δημοσιεύματα «φιλικού» του εντύπου ότι ο αριθμός των συνεργατών μεσιτών είναι 2.159 το 2010 και  1.325 το 2009, τη στιγμή που μόνο 3-4 Μεσίτες υπερβαίνουν τις 3.000;  Κάποιος κάτι δεν ξέρει και η Εποπτική Αρχή πρέπει να μάθει ποιος είναι ο πραγματικός αριθμός για λόγους ίσης μεταχείρισης με τους ασφαλιστές του Agency που δηλώνουν εισοδήματα, ΤΕΒΕ, φορολόγηση κλπ… Μήπως υπερβαίνουν τις 5.000 οι άνθρωποι των Μεσιτών που μεταλλάχθηκαν από το Agency και το πρακτορειακό; Και οι τραπεζικοί; 

Μακράν όλων αυτών που χαμήλωναν το «μπόι» της αγοράς κρατήθηκε η ALICO.

Ξεκάθαρη εικόνα είχε η ALICO του Α. Βασιλείου και για τις συντάξεις και τα συνταξιοδοτικά. Τώρα που οι πολίτες υποφέρουν η ALICO ενθαρρύνει το δίκτυό της,   πουλά ισόβια προγράμματα Νοσηλείας και συνταξιοδοτικά με κανόνες ασφαλιστικούς και όχι «Bancassuranκικούς». 

Σύντομα επεκτείνεται και στις Γενικές Ασφάλειες και σε συνεργασίες που φέρουν μια νέα εποχή στην Ελλάδα. Από την κορυφή του όρους «Σινά» οι πλάκες των 10 εντολών του Μωυσή γράφουν νέους κανόνες για την Ελληνική ασφαλιστική αγορά και για τη METLIFE ALICO. 

Ο Ανδρέας Βασιλείου, η Χρυσή Εφεδρεία των Ελλήνων ασφαλιστών απέδειξε ότι η ποιότητα είναι προϊόν «μακράς» διάρκειας που αντέχει στο χρόνο και βασιλεύει για καιρό. Τώρα δε που τα Άελλα, όπως λέει ο Όμηρος, οι σφοδροί άνεμοι, οι θύελλες και ανεμοστρόβιλοι δέρνουν τον κλάδο χρειαζόμαστε ηγεμόνα, κυβερνήτη, βασιλέα, τώρα είναι και η στιγμή να προταθεί και στην Προεδρία της Ένωσης Ασφ. Ετ. Ελλάδος παίρνοντας το ΑΕΘΛΟΝ, το έπαθλο, το βραβείο, την αμοιβή του νικητή ενός πολύχρονου 35χρονου αγώνα επιτυχούς.

Στο φωτογραφικό υλικό απεικονίζεται ο κ. Ανδρέας Βασιλείου από το εξώφυλλο του περιοδικού «Ασφαλιστικό ΝΑΙ», τεύχος 98, Νοέμβριος-Δεκέμβριος 2005.

Ουδέν σχόλιο.... τα είπε όλα ο αξιότιμος κος Σπύρου.....