Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

ΟΙ ΝΕΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.... ΑΝΕΥ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑΣ

Οι νέες συνολικές αποδοχές του Δημοσίου υπαλλήλου (ετυμολογικά, υπάλληλος= υπό + των άλλων και όχι δυνάστης + των άλλων), είναι ακριβώς ίδιες.... στο σέντ θα μπορούσαμε να πούμε με αυτές που ισχύουν στον Ιδιωτικό τομέα εργασίας!!!. 

Δηλαδή ένας εργαζόμενος σε μια ιδιωτική εταιρία, ξεκινά με τις ίδιες ακριβώς προϋποθέσεις και με τις ίδιες αμοιβές (μονιμότητα, αδιαφανής πρόσληψη λόγω μπάρμπα στη Διοίκηση της εταιρίας, επιδόματα λόγω πτυχίων και εξειδικευμένων γνώσεων της τρίτης τάξης του... Δημοτικού, κατηγορία βαθμίδων ανάλογα με τα χρόνια, κ.λ.π.), καταλήγοντας μετά από εργασία 20 ετών σε ηλικία 47 ετών!!!... να είναι συνταξιούχος πλήρων δικαιωμάτων για τα επόμενα 45 χρόνια.... ακριβώς όπως στο Δημόσιο σύστημα αμοιβών και παραγωγής!!!....

Ο Χριστός και η Παναγία και όλοι οι Άγιοι της Οικουμένης μαζί.....  Που τα λέτε αυτά ρε σεις... σε ποιο ακροατήριο άραγε απευθύνεστε;;;; Σε αυτό που πληρώνει.... πληρώνει..... ξαναπληρώνει και από το υστέρημά του..... ή σε αυτό που πληρώνεται... πληρώνεται... και ξαναπληρώνεται... για την ίδια ακριβώς ετήσια παραγωγή..... πολλές φορές του απόλυτου τίποτα!!!!

Παρακάτω ακολουθεί μια σχετική ανάλυση των νέων δεδομένων για τους εργαζόμενους στο Κράτος από την γνωστή μας εφημερίδα "Έθνος". Ο καθένας ας κρίνει το αποτέλεσμα των αμοιβών για την ίδια εργασία από τους ίδιους Έλληνες..... συγνώμη ήθελα να πω ότι οι Έλληνες του Δημοσίου είναι πιο Έλληνες από αυτούς του Ιδιωτικού τομέα... είναι πιο Πατριώτες, πιο δουλευταράδες, πιο εξυπηρετικοί με το κοινό, νοιάζονται πιο πολύ για τα συμφέροντα αυτής της μεγάλης εταιρίας στην οποία εργάζονται..... δηλαδή του Δημοσίου ως εργοδότης και άρα κατά συνέπεια δικαιούνται όλα τα γνωστά επιδόματα... και ακόμη-ακόμη και το "επίδομα μη καταβολής επιδόματος" άκουσον-άκουσον... όπως και στις Ιδιωτικές εταιρίες!!!.

Αυξήσεις από 7-40% στους βασικούς μισθούς και την κατάργηση όλων των ειδικών επιδομάτων περιλαμβάνει το νέο μισθολόγιο - βαθμολόγιο του Δημοσίου.

Παράλληλα, μειώνονται οι συνολικές αποδοχές περίπου 100.000 υπαλλήλων που λαμβάνουν υψηλά επιδόματα μέχρι και 50%, κυρίως οι υπάλληλοι δευτεροβάθμιας και υποχρεωτικής εκπαίδευσης.

Στο σχέδιο νόμου που δημοσιεύει το "Έθνος" περιγράφεται αναλυτικά η σύνδεση του μισθού με την παραγωγικότητα, ενώ προβλέπεται η καθιέρωση κινήτρου επίτευξης στόχων που μπορεί να φτάσει μέχρι και το 25% του μισθού έπειτα από αξιολόγηση.


Παράλληλα, τίθεται πλαφόν αμοιβών 2.700 ευρώ τον μήνα μαζί με το σύνολο των επιδομάτων.


Όπως αναφέρουν στελέχη του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, δεν πρόκειται για "ενιαίο" μισθολόγιο, αφού δεν εξισώνονται πλήρως οι αμοιβές όλων των δημοσίων υπαλλήλων με τα ίδια προσόντα και την ίδια προϋπηρεσία, αλλά για "νέο" μισθολόγιο, το οποίο κατανέμει τις αμοιβές με δικαιοσύνη συνδέοντας τον μισθό με τη βαθμολογική εξέλιξη μέσω της αξιολόγησης.