Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2008

Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ & ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ "ΠΑΖΑΡΙ"!


Η Ευρωπαϊκή Ασφαλιστική Αγορά σε αριθμούς

Πολύ μικρή υπήρξε η διαφορά των συνολικών εγγεγραμμένων ασφαλίστρων στην Ευρωπαϊκή Ένωση μεταξύ του 2006 και 2007. Το 2007 το σύνολο των ασφαλίστρων Ζωής και Ζημιών ήταν €1,110 τρις ενώ το 2006 €1,086 τρις. Μόλις 24 εκατομμύρια Ευρώ περισσότερα, εκ των οποίων τα 14,4 εκατομμύρια Ευρώ ήταν από τον κλάδο Ζωής και τα 9,7 εκατομμύρια Ευρώ από τον κλάδο Ζημιών. Οι πίνακες είναι ενδεικτικοί.
Το σχετικό Ελληνικό "παζάρι" έχει ως εξής:
Η Ελληνική Ασφαλιστική αγορά επισήμως, βρίσκεται στο έτος 2005 (στοιχεία Υπουργείου Ανάπτυξης), όπου σταμάτησαν οι ασφαλιστικές εργασίες κατά το αρμόδιο Υπουργείο στην Ελλάδα!!! και συνεπώς, δεν μπορεί να έχει στοιχεία για τα επόμενα έτη.
Να λάβουμε το κράτος σοβαρά υπόψη μας;
Μετά και από τα προαναφερθέντα, θέλουμε να μιλάμε για εποπτεία ασφαλιστικών επιχειρήσεων στη χώρα μας και τέτοια όμορφα και συνετά πράγματα, αλλά δεν γνωρίζουμε ως Πολιτεία πόσα ασφάλιστρα έχει ο κλάδος το έτος 2006!!!. Παρόλα αυτά όμως οι "κακοί" και "αντιεπαγγελματίες" Ασφαλιστικοί Σύμβουλοι υποχρεούνται από το νόμο από το ίδιο έτος, το 2006, να έχουν πλήρη ασφαλιστική κάλυψη για την αστική τους ευθύνη έναντι των πελατών τους (σελίδα 4, παράγραφος στ, του σχετικού προεδρικού διατάγματος υπ' αριθμ. 190, αρ. φύλλου 196, 14-09-2006).
Να σημειώσω εδώ ότι, όχι μόνο είναι υποχρεωτική αυτή η κάλυψη και καλώς επιτέλους έγινε, αλλά δεν μπορεί κανένας Ασφαλιστικός Σύμβουλος να ανανεώσει την άδειά του για το προσεχές έτος, το 2009, από τα θεσπισμένα όργανα του Κράτους, το οποίο έχει στοιχεία για τις εταιρείες που λειτουργούσαν το έτος 2003!!!.
Κανένα άλλο σχόλιο για την Ευρωπαϊκή μας ταυτότητα.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΤΟΝ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΝ... "ΦΑΓΑΜΕ" ΓΙΑ ΠΡΩΪΝΟ. ΑΦΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΕΜΕΙΝΕ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΓΙΑ ΠΙΟ ΟΛΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΚΡΑΤΟΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ; ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΡΑΤΟΣ. ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕ... ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΒΡΕ ΑΔΕΡΦΕ.... ΟΧΟΥΟΥΟΥΟΥ!!!
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΤΩΡΑ...